На Чернігівщині судитимуть шахрайку, яка «продала повітря» та привласнила гроші | Кримінальні новини

Слідчий поліції області завершив досудове розслідування та передав прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт стосовно 33-річної мешканки Київської області, яка шахрайським шляхом заволоділа коштами підприємства та в подальшому легалізувала їх.

Встановлено, що мешканка Київської області за попередньою змовою з іншими особами, уклала від імені підприємства, до діяльності якого не мала жодного відношення, договір поставки сільськогосподарської продукції з підприємством розташованим в Чернігівській області.

Після того, як за вказаним договором покупець перерахував підприємству передоплату у сумі майже 500 тисяч гривень, сільськогосподарська продукція фактично поставлена не була.

Вище зазначені кошти під приводом поворотної фінансової допомоги були легалізовані зловмисницею шляхом перерахування кількома платежами на рахунки спільників, та в подальшому переведені в готівку через банкомати.

Наразі слідчий завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні та передав його матеріали з обвинувальним актом прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду. 

Матеріали кримінального провадження щодо інших осіб виділено в окреме провадження.

За матеріалами поліції Чернігівської області

Источник