США заговорили про реальну можливість екстрадиції Пригожина

Пригожин може потрапити до рук влади США фото:https://ura.news

США можуть здійснити екстрадицію Пригожина за умови його виїзду з Білорусі

США домагатимуться видачі голови приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер» Євгена Пригожина, якщо він опиниться в державі, з якою є угода про екстрадицію. Про це заявив офіційний представник держдепартаменту Меттью Міллер під час пресконференції у Білому домі

Будь ласка, читайте текст після реклами

За його словами, Білорусь до таких країн не належить. «У нас немає договору про екстрадицію з Росією чи Білорусією», – зазначив він. У відомстві заявили про плани домагатися екстрадиції Пригожина за умови його виїзду з Білорусії та, якщо він з’явиться в країні, з якою США мають відповідний договір.

У США Пригожина звинувачують у втручанні у американські президентські вибори.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Раніше Держдеп заявив, що США вважають передчасним оцінювати, який вплив останні події навколо ПВК вплинуть на хід російської спеціальної військової операції (СВО) в Україні.

Нагадаємо, американська розвідка змогла зібрати надзвичайно докладну та точну картину планів ватажка приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина, включно з маршрутами пересування й ключовими базами.

Як повідомили джерела у спецслужбах, розвіддані були настільки ретельно засекречені, що про них знали лише обрані союзники, як-от високопоставлені британські чиновники.

Зазначається, що засекречена інформація в США була доведена до відома лише найвищих чиновників адміністрації президента Джо Байдена, а також членів «Банди восьми» у Конгресі, які мають доступ до найбільш секретних питань розвідки.

Будь ласка, читайте текст після реклами Читайте також: Розвідка США знала, що Пригожин планує кинути виклик російському керівництву – ЗМІ

Джерело