Злочини в Польщі серед іноземців: українці скоюють …

Злочини в Польщі серед іноземців: українці скоюють ...

Фото ілюстративне https://pila.policja.gov.pl/w19/aktualnosci/231667,Pierwsze-zatrzymania-zakonczone-aresztowaniem.html

За статистикою, найбільше злочинів серед іноземців у Польщі скоюють громадяни України, однак найчастіше криміналом займаються приїжджі з іншої країни. 

Злочини в Польщі серед іноземців: українці скоюють ...

Злочини в Польщі серед іноземців: українці скоюють ...

Купити рекламу » Як повідомляє Yavp.pl з пoсиланням на «Rzeczpospolita», протягом 2022 року в Польщі майже 12,5 тисячам іноземців пред’явили звинувачення у скоєнні різних злочинів. А з початку 2023 року — вже майже 4,7 тис іноземцям. Це — дані Головного управління поліції. 

Передусім іноземці вчиняють крадіжки, за які протягом поточного року притягнуто до відповідальності 1156 осіб, та керують транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння – загалом 1109 осіб. Ще понад 500 осіб підозрюються у зберіганні наркотиків, 152 – у порушенні заборони суду. 

Статистика каже, що найбільше злочинів у Польщі серед іноземців скоюють українці. Серед 4695 осіб-іноземців, яким пред’явили підозри в 2023 році, громадян України є 2288. Однак з огляду на загальну кількість українців у Польщі, це не можна назвати великим показником. Значно гірше виглядають на цьому фоні грузини. Зараз у Польщі дозволи на проживання мають близько 22 тисяч громадян Грузії й аж 901 особа вже попалася на скоєнні злочинів протягом поточного року. Для порівняння, дозволи на проживання в Польщі мають 88 тисяч білорусів, а до відповідальності за злочини на цем момент притягується лише 277 із них.
Джерело