У Польщі затримали 2-х осіб, які розклеювали …

У Польщі затримали 2-х осіб, які розклеювали ...

Фото ілюстративне Adobe Stock

Агентство внутрішньої безпеки спільно з поліцією розшукало та затримало двох чоловіків, які поширювали агітаційні матеріали російського військового угруповання “Вагнер” у Кракові та Варшаві.

У Польщі затримали 2-х осіб, які розклеювали ...

У Польщі затримали 2-х осіб, які розклеювали ...

Купити рекламу » Як повідомляє Yavp.pl з пoсиланням на rmf24.pl, у Кракові та Варшаві наприкінці минулого тижня з’явилися роздруківки формату А5 з написом: «We are here. Join us» — тобто «Ми тут. Приєднуйтесь до нас» і QR-кодом, який після сканування веде на російськомовний інформаційний сайт вагнерівців. Як виявилося, поширювали їх двоє громадян росії.

Обидвом затриманим пред’явили низку звинувачень, у тому числі в участі в діяльності зовнішньої розвідки проти Польщі, участі у міжнародному збройному об’єднанні, спрямованому на вчинення злочинів терористичного характеру, вербуванні на найманську службу, заборонену міжнародним правом, а також використання та просування символів і назв, що підтримують збройну агресію росії проти України.

Польські правоохоронці встановили, що затримані росіяни 10 серпня розклеювали листівки з логотипом російської ПВК “Вагнер” у Кракові, а 11 серпня – у Варшаві. У них загалом було понад 3 тисячі агітаційних матеріалів, які їм передали з Москви. Щоправда, розклеїти чоловіки встигли тільки близько 300 провокативних листівок.

У Польщі затримали 2-х осіб, які розклеювали ...

https://www.facebook.com/lukasz.wantuch За виконане завдання вони мали отримати від російської сторони до 500 тис рублів (приблизно 20 тис злотих). А після виконання завдань у Кракові та Варшаві чоловіки планували покинути Польщу. Обом їм тепер загрожує до 10 років позбавлення волі.
Джерело