Велике місто в Польщі хоче змінити свою назву: заява …

Велике місто в Польщі хоче змінити свою назву: заява ...

Велике місто може зникнути з карти Польщі Yavp.pl

Місто, яке є адміністративним воєводським центром, може зникнути з карти Польщі. Усе через його ймовірне перейменування. 

Велике місто в Польщі хоче змінити свою назву: заява ...

Велике місто в Польщі хоче змінити свою назву: заява ...

Купити рекламу » Як повідомляє Yavp.pl, президент Гожува-Великопольського погодив звернення про зміну назви міста. Звернення надійшло від самих жителів, які з цією метою створили Громадський комітет. Його представники кажуть, що хочуть змінити назву міста, а точніше — повернутися до назви, яка використовувалася кілька місяців у повоєнний період, а також на польських картах, коли місто було німецьким Ландсбергом. Йдеться про назву Гожув.

Гожув-Великопольський — місто з повітовими правами в Любуському воєводстві, яке також є одним із двох адміністративних центрів цього воєводства. Назва цього міста з понад 120 000 мешканців може ввести в оману, оскільки воно не має нічого спільного з Великопольським воєводством.

Влада Гожува Великопольського вже ухвалишла плані дій щодо можливої назви міста. Він передбачає, в першу чергу, проведення громадських консультацій з 6 травня до 2 серпня 2024 року. Їх результати будуть представлені до кінця серпня 2024 року. Після цього може розпочатися офіційна процедура перейменування.
Джерело