Водіям у Польщі це не сподобається: у 2024 році для них …

Водіям у Польщі це не сподобається: у 2024 році для них ...

Фото ілюстративне Adobe Stock

Власникам автомобілям, можливо, варто готуватися до того, що у 2024 році ціна техогляду авто може зрости в понад 4 рази!

Водіям у Польщі це не сподобається: у 2024 році для них ...

Водіям у Польщі це не сподобається: у 2024 році для них ...

Купити рекламу » На сьогодні технічний огляд легкового автомобіля в Польщі коштує 98 злотих, і ця ставка діє вже 19 років. Тепер же представники Польської палати станцій техогляду (Polska Izba Stacji Kontroli Pojazdów) будуть вимагати від нового уряду підвищення ціни за техогляд — аж до 430 злотих. Про це пише видання nashapolsha.pl, повідомляє Yavp.pl.

За словами Марчіна Баранкевича, президента Польської палати станцій техогляду, на сьогодні після проведеного техогляду автомобіля, який коштує менше ніж 100 злотих, у підприємця після вирахування податків залишається приблизно 60 злотих. Дещо більше коштує техогляд автомобіля, обладнаного газовою установкою — 162 злотих. Натомість періодичний техогляд для мотоцикла коштує 62 злотих, а для вантажівки – 153 злотих. 

Усі ці ставки були запроваджені ще в 2004 році й з того часу не змінювалися. Однак весь час зростають витрати: плата за електроенергію, газ та утримання будівлі, зарплата співробітників, заміна інструментів, обслуговування та легалізація пристроїв і т.д.

“Експерти, які розраховували витрати для виконання техогляду у далекому 2004 році, не враховували рівень інфляції та людино-години, тому з огляду на це, справедлива ціна техогляду легкового автомобіля має становити 430 злотих брутто”, – каже Марчін Баранкевич, президент Польської палати станцій техогляду. 

Представники інституції сподіваюся, що новий польський уряд, який буде сформований найближчим часом, матиме зовсім інший підхід до цього питання. Політики нової коаліції заявляють про свою відкритість до справ підприємців, відтак вся індустрія сподівається, що вимоги про підвищення вартості техогляду автомобілів будуть враховані новим прем’єр-міністром і його урядом. Техогляд автомобіля в Польщі: розповідаємо, що потрібно знати
Джерело