Чергове місто в Польщі скасувало оплату за проїзд у …

Чергове місто в Польщі скасувало оплату за проїзд у ...

Фото ілюстративне Adobe Stock

Ідея безкоштовного міського транспорту шириться Польщею.

Чергове місто в Польщі скасувало оплату за проїзд у ...

Чергове місто в Польщі скасувало оплату за проїзд у ...

Купити рекламу » Як повідомляє Yavp.pl, Кутно – чергове польське місто, яке вирішило запровадити безкоштовний проїзд у громадському транспорті для місцевих жителів. 

З 1 січня 2024 року, всі, хто має Картку жителя Кутно, можуть безкоштовно їздити в міських автобусах. Все, що потрібно зробити пасажирам — це активувати пакет безкоштовних проїздів в додатку й у випадку контролю, пред’явити Картку жителя. Нововведення покликане популяризувати громадський транспорт.

«Безкоштовний громадський транспорт – це крок до екології. У нас є сучасні електричні та низькоемісійні автобуси, які мають значно менший негативний вплив на довкілля. Сподіваємося, що велика кількість жителів пересяде з автомобілів на автобуси”, — наголошують в міській раді Кутна.

Також посадовці додають, що щоденний проїзд автобусами громадського транспорту також означає економію домашнього бюджету.

Нагадаємо, з 1 січня 2024 року громадський транспорт так само став безкоштовним для жителів міста Ястшембє-Здруй (Сілезьке воєводство). Знову ж таки, для осіб, які мають Карту жителя міста Ястшембє-Здруй. Запровадити безплатний проїзд громадським транспортом у 2024 році збирається й польське місто Колобжег (Західнопоморське воєводство). Попередньо передбачається, що це станеться з 1 червня 2024 року для пасажирів з Карткою жителя Колобжега.
Джерело