На Прикарпатті поліцейські ліквідували ще один канал переправлення ухилянтів через кордон. ФОТО | Кримінальні новини

Поліцейські Прикарпаття знешкодили злочинну групу та ліквідували черговий канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків

Як з’ясували слідчі, фігуранти організували маршрут для ухилянтів високогір’ям Карпат.

Поліцейські встановили, що канал незаконного перетину кордону налагодили троє мешканців Верховинського району та один житель Буковини.

Організатор — 29-річний фігурант. Чоловік шукав «клієнтів», інструктував їх по маршруту, отримував та ділив кошти між співвиконавцями. Вони були за провідників, які супроводжували на маршруті охочих незаконно втекти за кордон.

Як встановили слідчі, загалом маршрут тривав щонайменше три дні високогір’ям та лісовими масивами. «Бізнес на ухилянтах» не припинявся навіть взимку, коли в горах небезпечно. Коштувала така «мандрівка» спершу 3 500 доларів США. Невдовзі сума зросла до 5000 доларів США.

Загалом правоохоронцям вдалося задокументувати незаконний перетин трьох військовозобов’язаних чоловіків та роль кожного з учасників злочинної групи в протиправній діяльності.

Викрили їх слідчі Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та обласним управлінням СБУ.

Під час обшуків в помешканнях та транспортних засобах фігурантів поліцейські виявили та вилучили гроші, отримані від протиправної діяльності, телефони, чорнові записи тощо.

Організатора злочинної групи затримали. Слідчі повідомили йому про підозру. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Іншим фігурантам теж оголосили підозру.

За матеріалами поліції Івано-Франківської області

Источник