На Закарпатті трьох посадовців лісоохорони судитимуть за масштабну зезаконну вирубку | Кримінальні новини

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальні акти щодо трьох посадовців лісоохорони за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Йдеться про начальника відділу Закарпатського ОУЛМГ, а також головного лісничого та провідного інженера одного з лісових дослідних господарств в області.

За даними слідства, неправомірні дії обвинувачених призвели до проведення протягом першої половини 2022 року незаконних рубок на території лісництва. Збитки від неправомірних дій склали 10,5 млн грн.

Встановлено, що провідний інженер лісгоспу неналежно здійснив огляд лісових насаджень і допустив порушення під час відведення лісосік у рубку. Подані службовцем матеріали без ретельної перевірки підписав головний лісничий держпідприємства.

На підставі цього посадовець обласного управління лісового та мисливського господарства надав дозвіл на видачу лісорубного квитка. Як наслідок – на території призначили не той вид рубок, який можливий з огляду на наявні там насадження.

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури

Источник