Uber у Польщі втратив третину таксистів і виходитиме …

Uber у Польщі втратив третину таксистів і виходитиме ...

Uber у Польщі втратив третину таксистів і виходитиме з пропозицією до українок https://stock.adobe.com

Кількість водіїв Uber у Польщі зменшилася на 30%. Це призвело як до довшого часу очікування – навіть на 60%, так і до вищих цін. За поїздку тепер треба заплатити на 20% більше.

Uber у Польщі втратив третину таксистів і виходитиме ...

Uber у Польщі втратив третину таксистів і виходитиме ...

Купити рекламу » Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на bankier.pl, у середині червня набули чинності положення, згідно з якими водії таксі, які працюють через мобільні додатки, повинні мати польські водійські права. Це спричинило значний дефіцит таксистів у польських містах.

Внаслідок нових правил платформа Uber у Польщі втратила приблизно 30% водіїв, і ця кількість може ще збільшитися. Проблемою є також інша вимога, яка записана в законі. Згідно з нею, підприємці, що мають ліцензії на перевезення пасажирів, повинні були підтвердити відповідність вимогам у ліцензійних органах в міських ужендах. Вони мали час до кінця березня 2024 року. Як виявилося, 10% ліцензій не були верифіковані позитивно. Водії, які не пройшли цю верифікацію, могли працювати виключно до 30 червня. Це означає, що з 1 липня 2024 року в Uber були змушені позбутися ще однієї групи водіїв.

У зв’язку з дефіцитом водіїв в Uber почали шукати нові напрямки розвитку. Одним із них має бути поширення проєкту Uber by Women — перевезення жінок-пасажирок виключно жінками-водійками. Наразі ця послуга доступна в Польщі лише в Варшаві та Кракові, але, можливо, невдовзі буде розширена на інші міста. В Uber Polska вже заявили про плани рекрутингу жінок і кажуть, що пропозиція буде широко скерована також до жінок з України. Там переконані, що такий варіант може бути цікавим для українок, які приїхали до Польщі після початку війни в України, проживають тут понад півроку, а тому можуть обміняти свої українські водійські права на польські.
Джерело