Україна для кожної дитини


				Україна для кожної дитини

09-10 липня 2024 року у м. Львів відбулося навчання з реалізації Стратегії забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні на регіональному та місцевому рівнях.

Миргородська територіальна громада — одна із п'яти з Полтавської області, яка долучилася до зазначеного проєкту.

Участь у заході взяли заступник міського голови-начальник управління економічного розвитку та інвестицій Наталія Молочко, начальник відділу «Служба у справах дітей» Світлана Ревенчук та директор центру соціальних служб Вікторія Максимова.

Під час навчальних сесій обговорили старт реформи в демонстраційних регіонах, роль партнерів у впровадженні реформи. Цікавим був міжнародний досвід реалізації реформи системи догляду та підтримки дітей, розвиток сімейних форм виховання в європейських країнах.

В ході реалізації проєкту буде забезпечено системний перехід від інституційного догляду та виховання дітей до повернення чи влаштування дитини в сімейне оточення a6o в умови, наближені до сімейних, за трьома стратегічними напрямками:

  • розвиток соціальних та інших послуг на рівні громад з метою зміцнення сімей та попередження розлучення дитини з сім'єю;
  • розвиток сімейних форм виховання та національного усиновлення;
  • безпечна реінтеграція дітей, які перебувають в закладах інституційного догляду, в сім'ї a6o сімейні форми виховання, з подальшою поступовою трансформацією зазначених закладів у надавачів послуг, які забезпечуватимуть потреби дітей та сімей з дітьми.


				Україна для кожної дитини


				Україна для кожної дитини

Інформація згідно даних Миргородської міської ради