Депутата від забороненої фракції «опзж» судитимуть за державну зраду та колабораціонізм | Кримінальні новини

Прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії «опозиційна платформа — за життя». 

Йому інкримінують вчинення державної зради та колабораційну діяльність

За даними слідства, народний обранець 25 лютого 2022 року вирушив з м. Києва до м. Бердянськ Запорізької області та перейшов на бік ворога. Перебуваючи на тимчасово окупованій території м. Бердянськ, він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств. Також він надавав допомогу ворогу в окупації міста.

Згодом народний депутат повернувся на підконтрольну українській владі територію. З Києва він продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підконтрольних комерційних структур.

Крім того, з березня до листопаду 2022 року народний обранець організував проведення фінансово-господарських відносин із підприємствами, які виконували замовлення держави-агресора та незаконних органів влади у тимчасово окупованому Криму. 

Він поставляв для них продукцію зі своїх підприємств з м. Бердянськ. У подальшому вони використовувалися для забезпечення збройної агресії рф проти України, а також ремонту і будівництва автодоріг на замовлення так званого государственного казенного учреждения «служба автомобильных дорог Республики Крым».

Також народний депутат організував незаконну реєстрацію підконтрольного товариства у так званій «податковій службі по Запорізькій області» з метою провадження фінансово-господарської діяльності з окупантами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало ДБР. Заходи з викриття проводилися ДЗНД СБУ.

За матеріалами Офісу Генпрокурора України

Источник