Особливості включення-відключення електроенергії під час повітряних тривог


				Особливості включення-відключення електроенергії під час повітряних тривог

Шановні жителі Миргородської громади!

 

Останнім часом, через збройну агресію ворога, ми живемо в режимі численних обмежень, в тому числі і в системі енергозабезпечення. Часто виникає питання, чому під час повітряної тривоги неможливо включити або відключити подачу електроенергії за окремими адресами.

Відключення або включення електроенергії по окремих адресах здійснюється з території об'єктів особливої небезпеки. Під час повітряної тривоги вся робота персоналу на них зупиняється, і працівники негайно переходять в укриття. Це є критичним заходом безпеки, обумовленим нормативними документами та встановленим для захисту життя і здоров'я працівників у випадку загрози обстрілів.

Регулярні масовані атаки об'єктів критичної інфраструктури, до яких належать зазначені підприємства, вже призводили до прямих влучань у важливе обладнання. Це викликало пошкодження апаратури, але завдяки суворому дотриманню заходів безпеки, персонал залишився неушкодженим і продовжує виконувати свої обов'язки в повному обсязі.

Для відключення чи включення ліній електропередачі потрібна безпосередня присутність працівників на робочих місцях, щоб виконати необхідні операції. Проте, під час повітряної тривоги це неможливо, оскільки перебування на території підприємств стає небезпечним для життя.

Також хочемо звернути вашу увагу на те, що відключення або включення подачі електроенергії для будинків з однієї черги можуть здійснюватися як з об'єктів особливої небезпеки, так і з інших умовно безпечних місць. Через це можуть виникати ситуації, коли частина черги уже підключена до електропостачання, а інша ще ні.

Закликаємо вас до розуміння та терпіння. Збереження життя працівників – це найвищий пріоритет. Саме дотримання заходів безпеки дозволяє їм безпечно і ефективно виконувати свою роботу, забезпечуючи стабільну подачу електроенергії в наші домівки після закінчення повітряної тривоги. Ваша підтримка і співпраця в цей складний час надзвичайно важливі для працівників енергетичної сфери. Саме завдяки їхній невтомній праці в наших оселях горить світло, а на дорогах працюють світлофори. Коли електроенергії немає, або вона доступна не всім одночасно, це не їхня вина, а вина тих, хто атакує нашу енергетичну інфраструктуру.

Дякуємо за ваше розуміння!

 

Інформація згідно даних Миргородської міської ради