Вічна пам’ять герою Віталію Шишкіну


				Вічна пам’ять герою Віталію Шишкіну

15 липня 2024 року стало чорним днем для Миргородської громади. У ході виконання бойового завдання на сході України загинув наш земляк, Віталій Валентинович Шишкін. Ця трагічна подія обірвала життя справжнього патріота, відданого воїна та щирого друга.

Віталій Валентинович народився 4 червня 1976 року в селі Шахворостівка Миргородського району. Він ріс у багатодітній родині, де мати, Валентина Василівна, з любов'ю та повагою виховувала п'ятьох дітей. Віталій вирізнявся щирістю, відкритістю та доброзичливістю. Він любив майструвати, захоплювався технікою і вже з ранніх років демонстрував свої таланти та захоплення.

Закінчивши 9 класів Шахворостівської загальноосвітньої школи, Віталій продовжив навчання у Миргородському професійно-технічному училищі №44, де здобув спеціальність маляра. Його шкільні друзі та вчителі згадують його як розумного учня та вірного товариша, завжди готового прийти на допомогу.

Строкова служба у лавах ЗСУ припала до душі відповідальному і дисциплінованому юнаку, але через стан здоров'я Віталій не зміг продовжити її за контрактом. Повернувшись до цивільного життя, він працював на будівельних майданчиках в Україні та за кордоном. Створивши власну сім'ю, він став люблячим батьком для сина Іллі. Віталій вів активний спосіб життя, любив спорт, був душею компанії та завзятим рибалкою. Він був відповідальним батьком і приділяв багато часу вихованню свого сина.

До підступного вторгнення російських військ Віталій жив звичайним щасливим життям, мріючи про мир та добробут для своєї сім'ї. Проте підла агресія змінила все. У березні 2022 року він став на захист Батьківщини. Як у мирному житті, так і на фронті, Віталій залишався зібраним, розважливим та відданим своїй справі. Його професіоналізм та сумлінне виконання обов'язків були відзначені Почесною грамотою командування Національної гвардії України у 2023 році.

На жаль, 15 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області Віталій Валентинович загинув смертю хоробрих. До останнього подиху він залишився вірним своїй Батьківщині, побратимам, українському народу та своїй родині.

Миргородська громада схиляє голови перед світлою пам'яттю нашого земляка. Віталій Шишкін назавжди залишиться в наших серцях як приклад мужності, патріотизму та вірності.

 

Вічна пам'ять герою!

Не забудемо! Не пробачимо!


				Вічна пам’ять герою Віталію Шишкіну


				Вічна пам’ять герою Віталію Шишкіну


				Вічна пам’ять герою Віталію Шишкіну


				Вічна пам’ять герою Віталію Шишкіну

Інформація згідно даних Миргородської міської ради