Польські банки, в яких українці найчастіше …

Польські банки, в яких українці найчастіше ...

Найбільшою групою іноземців, яку обслуговують банки в Польщі, є українці.

Польські банки, в яких українці найчастіше ...

Польські банки, в яких українці найчастіше ...

Купити рекламу » Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на bankier.pl, у польських банках станом на кінець першого кварталу 2024 року обслуговувались понад 2,3 млн іноземців. Йдеться про тих, які мають приватні рахунки. Українців серед них нарахували понад 1,5 млн. 

Найбільше клієнтів з України обслуговує Santander Bank Polska (понад 341,6 тис.). На другому місці – банк BNP Paribas (понад 329,8 тис.), а на третьому – банк Pekao (понад 256,1 тис.). Щоправда, є важлива ремарка: дослідження не охоплює даних з найбільшого польського банку PKO Bank Polski, а також з таких популярних банків як ING, Millennium та mBank, які не надали точної інформації щодо клієнтів-іноземців, в тому числі з України.
Польські банки, в яких найбільше клієнтів з України (без урахування PKO Bank Polski, ING, Millennium та mBank):

1) Santander — 341,6 тис осіб
2) BNP Paribas — 329,8 тис осіб
3) Pekao – 256,1 тис осіб
4) Alior Bank — 70,1 тис осіб
5) Credit Agricole — 58,6 тис осіб
6) Bank Pocztowy — майже 16,6 тис осіб

Найбільшим приростом клієнтів з України протягом року може похвалитися Bank Pekao — аж 27,1 тис. На другому місці — Credit Agricole, до якого додалося 16 тися українських клієнтів. А от BNP Paribas напаки помітно втратив кількість клієнтів з України: рахунки там замкнули 3,2 тис українців. Експерти сервісу bankier.pl припускають, що разом з банками PKO Bank Polski, ING, Millennium та mBank рахукни в польських банках загалом можуть мати майже 1,5 млн громадян України. 


Варто нагадати, що українці, які приїхали до Польщі після початку війни, можуть скористатися пільговими умовами обслуговування в багатьох банках. Фінансові установи пропонують їм безкомісійні рахунки та картки і дозволяють переказувати гроші на батьківщину з меншими комісіями.

 


Джерело