Відбувся плановий виконком


				Відбувся плановий виконком

24 липня відбувся плановий виконком. На засіданні, яке провів міський голова Сергій Соломаха, було ухвалено низку важливих рішень для життєдіяльності громади та соціальної підтримки жителів. Основні питання стосувалися виконання бюджету Миргородської міської територіальної громади за І півріччя 2024 року та стану інтеграції внутрішньо переміщених осіб у суспільне життя нашої громади.

Важливою складовою ефективної інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громаду є надання соціальної підтримки та соціальних послуг. На території громади діє комплексний процес залучення переміщених осіб в усі сфери життя: побутову, економічну, психологічну, медичну, культурну, соціальну. Станом на 15.07.2024 року зареєстровано 7183 внутрішньо переміщені особи. Більшість з них проживає у Миргороді — 5792 особи та 1391 особа — у сільських населених пунктах. Нині державну допомогу на проживання отримують 2467 сімей. На території громади діють 2 місця тимчасового проживання (МТП) для внутрішньо переміщених осіб на базі навчальних закладів обласного та державного підпорядкування.

З метою забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб і сприяння їх інтеграції на території Миргородської міської територіальної громади у червні 2023 році було створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Миргородської міської ради як консультативно-дорадчий орган.

У рамках ініційованого Міністерством соціальної політики України пілотного проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості, у Миргороді діє Центр життєстійкості, де надається комплексна психологічна допомога, що передбачає роботу мультидисциплінарної команди (соціальний менеджер, соціальні працівники, психологи) з особами/сім'ями/групами осіб, що проживають на території громади, та належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах.

Для забезпечення внутрішньо переміщених осіб гуманітарною допомогою продовольчого та непродовольчого характеру впродовж 2022-2024 років здійснювалася тісна співпраця із благодійними фондами і громадськими організаціями.

У громаді зареєстровано 18 представників релокованого бізнесу. Свою діяльність вони здійснюють у сферах торгівлі, сільського господарства, надання послуг населенню, виробництва харчових продуктів та  сувенірної продукції.

Міська рада – партнер проєктів ГО, які спрямовані на інтеграцію та працевлаштування ВПО. Також внутрішньо переміщені особи залучаються до проведення заходів з питань культури діалогу, соціальної згуртованості, безбар'єрності та багатофункціональності культурного простору.

Через управління соціального захисту населення міської ради забезпечується надання державних, місцевих соціальних гарантій та організація надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам відповідно до їх потреб. До речі, на базі цієї установи працюють  "гарячі" телефонні лінії — (05355)5-90-30, (066)841-93-52, (063)049-63-22.


				Відбувся плановий виконком


				Відбувся плановий виконком


				Відбувся плановий виконком


				Відбувся плановий виконком


				Відбувся плановий виконком


				Відбувся плановий виконком


				Відбувся плановий виконком


				Відбувся плановий виконком

Інформація згідно даних Миргородської міської ради