Розвиток туризму – це шлях швидкого відновлення громади


				Розвиток туризму – це шлях швидкого відновлення громади

25-26 липня 2024 року у м. Київ відбулась конференція "Конструктор туристичних стратегій : практичний інструмент для швидкого відновлення громад". На заході Міністерство інфраструктури України презентувало інструмент – конструктор туристичних стратегій, орієнтований на забезпечення сталого розвитку туризму в громадах.

Миргородська територіальна громада теж долучилась до даної конференції. Участь у заході взяла Уляна Максюта – головний спеціаліст відділу розвитку бізнесу, торгівлі та туризму управління економічного розвитку та інвестицій Миргородської міської ради.

Під час заходу було презентовано інструмент, який допоможе громадам у розробці індивідуальних туристичних стратегій, як одного з елементів економічного відновлення. Конструктор дозволяє громадам враховувати унікальні локальні особливості під час розробки туристичних стратегій для реалізації свого потенціалу. Представники Міністерства та експерти UNDP продемонстрували конкретні приклади використання конструктора та наголосили на важливості формування унікального бренду громади.

Спікери зазначили, що туризм – невід'ємна частина економіки, яка щорічно приносить близько 10,4% світового ВВП. Тож розробка туристичних стратегій громадами та розвиток туристичного потенціалу – один із елементів економічного відновлення, можливість залучати інвестиції, створювати нові робочі місця. Спираючись на досвід європейських країн після Другої світової війни та Хорватії після її війни за незалежність (1991-1995 рр), спікери стверджують, що після перемоги в Україні буде великий туристичний потік, до якого необхідно готуватись вже зараз. Такий підхід сприятиме не лише економічному зростанню, але й зміцненню культурної ідентичності та соціальної згуртованості на місцевому рівні.

Інформація згідно даних Миргородської міської ради