Анікщай – надійний партнер Миргородської громади у важкі часи


				Анікщай – надійний партнер Миргородської громади у важкі часи

Миргород завжди підтримував добросусідські відносини з різними містами світу. Особливо теплі відносини зав'язалися з литовським містом Анікщай. Ця дружба, що триває вже багато років, стала ще міцнішою в умовах російсько-української війни.

З перших днів повномасштабного вторгнення Анікщай продемонстрував незламну солідарність з Україною. Місто надало Миргородській громаді значну фінансову допомогу — 50 тисяч євро. Крім того, анікщайці, наряду з іншими литовськими містами, відкрили свої домівки для українських біженців, забезпечуючи їх житлом, харчуванням та одягом. Вони організовували масштабні збори гуманітарної допомоги, яка регулярно відправлялася українським біженцям і жителям постраждалих регіонів.

25 липня 2024 року Анікщайська районна муніципальна рада ухвалила рішення про виділення ще 50 тисяч євро для Миргородської громади. Ця додаткова підтримка є свідченням незмінної відданості литовських друзів українському народу.

Миргородська міська рада щиро вдячна бургомістру Кястутісу Тубісу та всім мешканцям Анікщая за їхню безмежну підтримку. Ця дружба є для нас великою честю та силою в цей складний час. Ми впевнені, що наші відносини будуть і надалі розвиватися, приносячи користь обом громадам.

Разом ми непереможні!

Інформація згідно даних Миргородської міської ради