У Житомирі заввідділенням медцентру та його посередника судитимуть за хабарництво | Кримінальні новини

Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділення медцентру за фактом службового підроблення та одержання неправомірної вигоди.

Крім цього, йому та спільнику інкримінують зловживання впливом, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, завідувач відділенням медичного центру області запропонував мешканцю Коростенського району посприяти в одержанні групи інвалідності за певну плату.  

Так, медик вніс до виписного епікризу неправдиві відомості про те, що пацієнт  нібито перебував на стаціонарному лікуванні закладу. Хоча достовірно знав, що такого лікування не було.

У подальшому довідка мала б слугувати підтвердженням тимчасової непрацездатності хлопця для встановлення членами МСЕК інвалідності.

Отримавши за виготовлені документи 5 тис грн, для подальших переговорів та прикриття посадовець залучив свого знайомого.

Посередник (раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку) ставки підвищив та повідомив, що друга частина «гонорару» повинна становити 1,5 тис доларів США.

Однак у березні цього року, у центрі Житомира, неподалік від медичної клініки, його затримали відразу після одержання зазначеної суми.    

Загальна сума одержаної посадовцем неправомірної вигоди становить понад 63 тис грн.

Наразі лікарю та посереднику застосовано запобіжні заходи у виді застави, відповідно, на суму понад 120 тис грн та понад 150 тис грн.

Досудове розслідування проводило ГУНП в області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Санкція суворішої, ст. 369-2, ч. 3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Источник