У Києві викрито аптеки, які торгували незареєстрованими в Україні ліками. ФОТО | Кримінальні новини

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора виявлено схему обігу на території міста Києва фальсифікованих медичних препаратів російського виробництва.

За даними слідства, кияни налагодили діяльність аптечних закладів, які спеціалізувались на реалізації незареєстрованих в Україні лікарських засобів, у тому числі виробництва рф. Також там незаконно продавали дороговартісні онкологічні препарати із ознаками фальсифікації, ставлячи під загрозу життя та здоров’я громадян.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями зберігання медпрепаратів та проживання фігурантів, вилучили понад дві тисячі упаковок медикаментів, грошові кошти, чорнові записи, комп’ютерну техніку із бухгалтерською документацією в електронній формі.

Наразі призначено низку експертиз. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Встановлюються усі причетні до незаконної діяльності особи.

Досудове розслідування за фактом придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту і збуту фальсифікованих лікарських засобів здійснює Головне слідче управління Нацполіції України за оперативного супроводу ДСР НП України (ч. 2 ст. 321-1 КК України).

Заходи проводились за участі Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

За матерілами Офісу Генерального прокурора України

Источник