Один загиблий та п’ятеро поранених — у Херсоні повідомлено про підозру чоловіку, який підірвав гранату. ФОТО | Кримінальні новини

Нагадаємо, 31 липня ввечері у Херсоні в результаті вибуху гранати один чоловік загинув та ще п’ятеро отримали поранення. Поліцейські оперативно затримали причетного до злочину зловмисника. Під час обшуку в його домі правоохоронці виявили рушницю та понад 100 набоїв різного калібру. Сьогодні слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні вбивства та незаконному зберіганні зброї. Підозрюваному може загрожувати довічне позбавлення волі.

Як розповіла заступник начальника Херсонського районного управління поліції Альона Кметь, після огляду місця події, де від вибуху гранати загинув 69-річний чоловік, а ще п’ятеро отримали поранення різного ступеню тяжкості, поліцейські провели невідкладний обшук за місцем проживання затриманого. Під час огляду домоволодіння в одному з господарських приміщень правоохоронці виявили та вилучили незареєстровану гладкоствольну рушницю, понад 50 набоїв до стрілецької зброї та більше 60 патронів до мисливської зброї. За словами 48-річного зловмисника, вилучене він знайшов на вулиці після деокупації Херсона, як й гранату, яку він підірвав. Нині ця інформація перевіряється.

За погодженням із прокуратурою поліцейські затримали чоловіка. Наразі слідчі повідомили йому про підозру.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Источник