Повідомлено про підозру «мешканцю» київського СІЗО, який зухвало ошукав військового | Кримінальні новини

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру у шахрайстві 34-річному уродженцю м.Дніпро, що перебуває у Київському слідчому ізоляторі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник, перебуваючи під вартою в ДУ «Київський слідчий ізолятор», незаконно використовуючи мобільні пристрої на території установи, декілька разів телефонував діючому військовослужбовцю ЗСУ та представлявся співробітником служби безпеки одного з державних банків. На момент дзвінка військовослужбовець ніс службу на запорізькому напрямку, тож не мав часу зорієнтуватись та з’ясувати хто саме йому дзвонить. Тож, скориставшись цим, зловмисник отримав від військового дані його картки та в подальшому через інтернет-банкінг перевів його гроші на інші картки.

В результаті шахрайських дій військовослужбовцю ЗСУ спричинено матеріальну шкоду на суму більше 21 тисячі гривень. Зазначимо, що чоловік, перебуваючи у зоні бойових дій, навіть не одразу помітив, що з його картки зникли гроші.

Зловмиснику повідомлено про підозру у шахрайстві. Він вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, зокрема за крадіжку, грабіж, зґвалтування та шахрайство.

Наразі встановлюються інші потерпілі внаслідок дій підозрюваного. Санкція статті передбачає покарання строком до 8 років позбавлення волі.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Источник