В Умані цьогоріч буде вдвічі більше хасидів, – посол Ізраїлю


			            	
			            	 В Умані цьогоріч буде вдвічі більше хасидів, – посол Ізраїлю

Скоро осінь, а це означає, що паломники з Ізраїлю, як завжди, незважаючи на війни, незважаючи на будь-які події у світі, все одно поїдуть до України. І, напевно, ізраїльський уряд знову попереджатиме і проситиме цього не робити, і вони напевно знову не послухають.

Із цим твердженням погодився посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський в інтерв’ю «РБК-Україна».

– Більше того, за нашими прогнозами цього року приїде майже вдвічі більше, ніж торік, – додав він.

На його думку, це пов’язано з тим, що, що минулого року ще були побоювання через ситуацію з безпекою, але оскільки нічого екстраординарного не сталося, вони вважають, що там буде безпечно. Хоча ізраїльська влада продовжує говорити про те, що Україна взагалі не найбезпечніше місце у світі, іде війна, і все може бути.

– Оскільки Україна ніяк не обмежила в’їзд паломників, а Ізраїль не може цього зробити технічно, не може і не хоче цього робити, то десятки тисяч паломників приїдуть і цього року також, – сказав пан Бродський.

Він зазначив, що Ізраїль має дуже гарний контакт із українськими службами, які забезпечують безпеку та порядок в Умані.

– Я хочу скористатися можливістю і подякувати і Національній поліції України, і Міністерству внутрішніх справ, і Службі надзвичайних ситуацій за багаторічну співпрацю та за допомогу, яку вони надають у забезпеченні безпеки наших громадян, які сюди приїжджають, – сказав посол Ізраїлю. – Так само, як і минулими роками, цього року планується приїзд ізраїльських поліцейських, які допомагатимуть колегам з України забезпечувати порядок та безпеку паломників до Умані. Сподіваюся, що як і торік, все пройде більш-менш спокійно, і так само як вони приїдуть, так само вони спокійно і поїдуть через кілька днів.