В Одесі чоловіка, який пересувається в інвалідному візку, судитимуть за умисне вбивство. ФОТО | Кримінальні новини

Подія сталася у квітні на вулиці Малій Арнаутській.

Ввечері того дня перехожі повідомили у поліцію, що посеред дороги без ознак життя лежить невідомий чоловік з пораненням грудей.

В ході досудового розслідування слідчі територіального підрозділу поліції встановили, що  загиблий – 45-річний житель іншої області. Кілька днів тому він познайомився в Одесі з місцевим чоловіком на інвалідному візку. А під час наступної зустрічі в ході бесіди між чоловіками виникла сварка, в ході якої містянин вдарив нового знайомого ножем у груди і поїхав геть.

Потерпілий спробував перейти на інший бік вулиці, але впав посеред проїжджої частини і помер. Слідчі направили тіло небіжчика на судово-медичну експертизу, згідно з результатами якої причиною смерті стала гостра крововтрата унаслідок завданого проникаючого колото-різаного поранення грудної клітки.

В ході проведення розшукових заходів поліцейські оперативно встановили особу зловмисника, ним виявився 36-річний чоловік, який, не маючи постійного місця проживання, мешкав в підвальних приміщеннях Одеси. Менш ніж за дві години його розшукали в одному з підвалів біля залізничного вокзалу і вилучили в нього кухонний ніж, яким він завдав смертельного поранення знайомому, що було підтверджено експертним висновком.

Також за допомогою мобільної ДНК-лабораторії криміналісти слідчого управління ГУНП в Одеській області дослідили біологічні сліди, вилучені під час першочергових слідчих дій, та біологічні зразки потерпілого й затриманого. Результати даного дослідження підтвердили причетність останнього до злочину.

Причину вбивства правопорушник пояснювати відмовився.

«Ми зібрали достатньо доказів і висунули фігуранту обвинувачення в умисному вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині. Обвинувальний акт скерований до суду. Згідно з санкцією ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, обвинуваченому загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі», — розповіла старша слідча відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Оксана Найденова.

За матеріалами поліції Одеської області

Источник