На Одещині затримано переправника ухилянта, який запропонував хабар прикордоннику | Кримінальні новини

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 43-річний одесит на прохання свого 37-річного військовозобов’язаного знайомого пообіцяв йому організувати виїзд за межі України. Ціною вирішення питання були вісім тисяч доларів, які він запропонував прикордоннику за переведення «клієнта» через один з пунктів пропуску на державному кордоні з Молдовою. Втім, про таку пропозицію прикордонник повідомив керівництву, і протиправні дії зловмисників були задокументовані.

Їх затримали, коли одесит на власному автомобілі привіз до зазначеного пункту пропуску знайомого, останній зайшов до службового кабінету і передав чотири тисячі доларів. А після цього організатор оборудки, будучи впевненим, що товариш успішно перетнув прикордонну зону, передав ще чотири тисячі.

Правоохоронці вилучили в якості речових доказів кошти, засоби зв’язку та пересування фігурантів.

Задокументували та припинили протиправну діяльність чоловіків слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції за оперативним супроводом співробітників Управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України по Білгород-Дністровському прикордонному загону та Служби безпеки України.

«Ми зібрали достатньо доказів і під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули обвинувачення затриманим. Організатору «схеми» – в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню наданням засобів та усуненням перешкод (ч. 1 ст. 332 Кримінального кодексу України), а також пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 1 ст. 369 ККУ). Його «клієнту» – у пособництві у наданні службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає, дій з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 369 ККУ). Суд обрав чоловікам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 121 тисячі гривень, яким вони скористалися. Обвинувальні акти ми скерували до суду. Згідно з чинним законодавством, організатору оборудки загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а його товаришу – штраф від 17000 до 68000 гривень або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк», — прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

За матеріалами поліції Одеської області

Источник