Оголошено підозру очільнику «управління федеральної служби виконання покарань по днр», — прокуратура Донеччини | Кримінальні новини

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у державній зраді.

За даними слідства, у 2014 році співробітник ГУ МВС України в Донецькій області звільнився з органів внутрішніх справ й залишився в окупованому нзф «днр» м. Донецьк. Після 12 років служби народові України, відзначеної грамотами й подяками, капітан міліції підтримав загарбницьку політику кремля. Присягнувши на вірність ворогу, він очолив так зване макіївське міське управління юстиції, а згодом – «слідчий ізолятор» м. Донецьк.

У листопаді 2022 року чоловік отримав фейкове звання підполковника та підвищення до «начальника головного управління федеральної служби виконання покарань по днр». Підозрюваний призначає і звільняє з посад керівників територіальних органів, координує роботу слідчих ізоляторів. Також він вносить на розгляд міністру юстиції рф пропозиції щодо фінансування відомства з бюджету федерації. Зокрема, наголошує на оснащенні установ технікою і спецзасобами для утримання осіб.

Задля перетворення громадян, які незаконно перебувають за ґратами, на безкоштовну робочу силу, очільник управління обговорює з місцевими «чиновниками» питання «трудової адаптації засуджених» із залученням їх до ще більшого спектру примусових робіт. Він також визначає перелік підприємств, на базі яких планується створити так звані виправні центри.

Крім того, у 2023 році чоловік забезпечив проведення в установах виконання покарань фейкових виборів депутатів до «народної ради днр» та органів місцевого самоврядування.

Наразі його оголошено у розшук. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання за санкцією статті – довічне позбавлення волі.

За матеріалами Донецької обласної прокуратури

Источник