Гендиректор ПХЗ Леонід Шиман заробляв мільйони на продажі вибухівки за лівими схемами, — стверджує НАБУ

Гендиректор ПХЗ Леонід Шиман заробляв мільйони на продажі вибухівки за лівими схемами, - стверджує НАБУ

Караючий меч Правосуддя не перше десятиліття загрожує першим особам науково-виробничого об’єднання ПХЗ, але не карає. У скоєнні яких тільки економічних та кримінальних злочинів не звинувачували генерального директора підприємства Леоніда Шлімана. Але, ось, тепер, під час війни, продзвенів ще один тривожний дзвінок.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, завершено слідство у справі стосовно гендиректора Павлоградського хімзаводу та його спільників — комерційного директора та директора компаній-посередниць.

Фігуранти підозрюються у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 43,3 млн грн збитків.

Генеральний директор державного підприємства спільно з комерційним директором та керівником ще двох приватних підприємств організували корупційну схему реалізації продукції через підконтрольні компанії-посередниці.

Проте фактичне постачання продукції (вибухових речовин) здійснювалося безпосередньо від заводу до замовників – підприємств гірничодобувної промисловості, тобто без залучення компаній-посередників.

Якщо ж замовники зверталися до заводу, посадовці держпідприємства їм відмовляли та пропонували звертатися через фірми-посередниці, ціна яких була завищена на 30% порівняно з цінами закупівлі заводу. Реалізація цієї корупційної схеми завдала Павлоградському хімзаводу понад 43,3 млн грн збитків.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою чи службовим становищем). Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом.

Наразі стороні захисту відкрили матеріали для ознайомлення. На фігурантів чекає суд.

Источник