Після танців: іменинник, який тягав жінку, як мішок, по сходах під`їзду, виплатить потерпілій 50 000 гривень

Після танців: іменинник, який тягав жінку, як мішок, по сходах під`їзду, виплатить потерпілій 50 000 гривень

У Павлограді винесено вирок чоловікові, який, святкуючи свій день народження, влаштував бешкет та завдав травми жінці. Танець у дворі йому коштував дорого.

У матеріалах суду повідомляється:

7.07.2020 року приблизно о 19:45 годині обвинувачений, будучи в стані алкогольного сп`яніння, із хуліганських спонукань, увімкнув музику на колонці та почав танцювати, ліг на землю та почав розмахувати руками.

Далі став наносити удари долонями рук по обличчю невстановленій під час досудового розслідування та судового розгляду особі жіночої статті. Вказані умисні, хуліганські дії обвинуваченого побачив свідок, який знаходився на балконі власної квартири, та зробив обвинуваченому усне зауваження з приводу побиття жінки.

В свою чергу обвинувачений на усне зауваження свідка відреагував особливо зухвало, та почав висловлювався у його бік грубою нецензурною лайкою, яку висловив на його адресу та кликав на вулицю.

Після чого обвинувачений, за допомогою каміння, умисно розбив (пошкодив) скло в кухонній кімнаті, в якій знаходився свідок та потерпіла.

Після чого обвинувачений направився до другого під`їзду, де підійшовши до вхідних дверей кв.4 , почав бити руками по дверях. Внаслідок умисних, хуліганських дій обвинуваченого було пошкоджене майно, яке належить свідкові.

Коли вхідні двері квартири відчинила потерпіла, то обвинувачений, схопив ії лівою рукою за шию та почав тягти по сходах вниз. Від того, що обвинувачений тягнув потерпілу ОСОБА_5 вниз по сходах у під`їзді, остання впала на підлогу поміж першим та другим поверхами будинку, що призвело до отримання потерпілою тілесного ушкодження у вигляді закритої травми лівого гомілково-ступневого суглобу з уламковим переломом метафізу малогомілкової кістки з кутовим зміщенням та переломом внутрішньої кісточки (великогомілкова кістка), та почала кричати від болю в лівій нозі. На крик потерпілої прибіг її чоловік, свідок, який почав відштовхувати обвинуваченого і в цей час до під`їзду зайшли свідки, які припинили протиправні дії обвинуваченого та стали утримувати його до приїзду поліції.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, першим епізодом визнав повністю, за іншим епізодом за обвинуваченням за ст.128 КК України – своєї вини не визнав.

Під час допиту повідомив, що 07.07.2020 року він святкував свій день народження. Вдома вжив невелику кількість горілки. Перебуваючи біля будинку в період часу з 16.00 до 17.00 години, він разом зі знайомими вживали пиво та слухали музику, танцювали.

Свідок з вікна квартири вказаного будинку зробив зауваження щодо гучності музики. Відбулась словесна перепалка, останній просив його підійти. Він двічі чи тричі жбурляв каміння у вікно, з якого йому робили зауваження. Одне каміння розбило скло. Він піднявся на другий поверх. Відкрились двері однієї з квартир, він побачив свідка, який виходив з кулаками та кричав. Він дав ляпасу по обличчю йому. Вибігла особа жіночної статті, віком 35-38 років, це була не потерпіла, схожа на свідка дочка потерпілої. Він її відштовхнув та став спускатись. В цей момент по сходах йшли два чоловіка, один з яких його повалив на міжсходовому майданчику між першим та другим поверхами, після чого його витягнули з під`їзду та стали бити, затримали. Причиною затримання, на його думку, було те, що ці два чоловіка побачили як він кидав каміння та розбив вікно в квартирі. Потерпілу в цей день навіть не бачив, ніяких протиправний дій стосовно неї не вчиняв. Вважає, що потерпіла та свідок з метою збагачення оговорюють його. Показання потерпілої вигадані. Заявлені позовні вимоги не визнає.

Потерпіла в судовому засіданні показала, що 07.07.2020 року приблизно о 19.00-20.00 годині вона разом з чоловіком ОСОБА_9 почули крики та у вікно кухні квартири, в якій проживають, побачили на вулиці обвинуваченого, який чіплявся до дівчини, душив її, при цьому гучно грала музика. Чоловік зробив зауваження. В свою чергу обвинувачений став нецензурно висловлюватись та кинув каміння в їх вікно, розбивши скло. Вона вийшла з кухні.

Почувши гуркіт в двері, вона, вважаючи, що це можливо її подруги чи онучка, відкрила двері. Обвинувачений схопив її та почав тягти по сходах, вона впала на ліву нижню кінцівку. Обвинувачений завдав ударів рукою по обличчю та намагався вдарити ногою, в цей час його став відтягувати її чоловік , який разом з сусідом вгамували нападника. Вона не змогла піднятись та стати на ноги, до квартири долізла, пересуваючись сходинку за сходкою, сидячи та за допомогою рук. В цей же день її відвезли до лікарні, спочатку до медичної установи №1 в м.Павлоград, потім до іншої установи. Вона тривалий час лікувалась, їй наклали гіпс, певний час пересувалась на колясці, а потім за допомогою милиць.

Суд ухвалив:визнати винуватиму вчиненння кримінальних правопорушень,передбачених ч.1ст.296та ст.128 КК України, та призначити покарання: за ч.1 ст.296КК України у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік 6 (шість) місяців; за ст.128КК України у виді обмеження волі на строк 2 (два) роки.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом часткового складання призначених покарань, визначити покарання у виді обмеження волі на строк 3 (три) роки.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 (три) роки.

Стягнути на користь потерпілої моральну шкоду у розмірі 50 000 (п`ятдесят тисяч) гривень.Стягнути на користь цивільного позивача моральну шкоду у розмірі 2000 (дві тисячі) гривень.

Источник